Web Analytics

Den Haag

Den Haag

Den Haag - Een stad van vrede en rechtDen Haag is een stad in Nederland die bekend staat om zijn internationale juridische instellingen en vreedzame sfeer. De stad is de thuisbasis van het Internationaal Gerechtshof, het Permanent Hof van Arbitrage en het Internationaal Strafhof. Het staat ook bekend om zijn vele parken en tuinen, en om zijn musea en kunstgalerijen. Als je op zoek bent naar een plek om te ontspannen en te genieten van wat cultuur, dan is Den Haag de perfecte bestemming.

De internationale gerechtshoven Den Haag staat bekend als de "stad van vrede en recht" vanwege de vele internationale juridische instellingen die hier gevestigd zijn.

Het Internationaal Gerechtshof, ook bekend als het Wereldgerechtshof, is het belangrijkste gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties. Het beslecht juridische geschillen tussen lidstaten en geeft advies over juridische kwesties die hem worden voorgelegd door bevoegde VN-organen. Het Permanente Hof van Arbitrage is een intergouvernementele organisatie die arbitrage- en bemiddelingsdiensten verleent voor geschillen tussen lidstaten, bedrijven en personen.

Het Internationaal Strafhof is een hof van laatste instantie voor vervolging van genocide, misdaden tegen de menselijkheid, oorlogsmisdaden en agressie. Als je geïnteresseerd bent in internationaal recht of justitie, dan is Den Haag zeker de plek waar je moet zijn Parken en musea Den Haag is ook een geweldige plek om van wat rust te genieten in een van de vele parken of musea. Enkele van de populairste parken zijn de Hofvijver (een kunstmatig aangelegd meer voor het Nederlandse parlementsgebouw), het Westbroekpark (een groot park met tuinen, een vijver en een speeltuin), en het Scheveningenpark (een park aan het strand met veel ruimte om te ontspannen).

Als je geïnteresseerd bent in kunst of geschiedenis, kun je een van de vele musea in Den Haag bezoeken, zoals het Mauritshuis (een museum met een collectie Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw), Gemeentemuseum Den Haag (een kunstmuseum met de nadruk op moderne kunst), of Escher in Het Paleis (een museum gewijd aan de werken van de Nederlandse kunstenaar M.C. Escher)

Conclusie


Den Haag is een stad met voor elk wat wils - of je nu geïnteresseerd bent in internationaal recht of gewoon op zoek bent naar een plek om te ontspannen en te genieten van wat cultuur. Met zijn vele parken en musea is hier zeker voor iedereen iets te beleven. Dus waarom breng je geen bezoek aan Den Haag - je zult niet teleurgesteld worden!

Energielabel Den Haag

Link toevoegen

Link toevoegen